Kontordamene godt igang

Et halvt år har Kontordamene AS vært i sving. Nå tar de to gründerne ut lønn, men skulle gjerne være bedre til å selge tjenestene sine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina Berge-Eriksen (t.v.) og Elisabeth Johansen Birkeland utgjør Kontordamene AS, som har holdt på i et halvt år og så smått begynner å få dreis på butikken.

Begge mistet jobbene sine hos MHWirth.

Rune Øidne Reinertsen

 

– Vi har vært skikkelig i gang i et halvt år og fått rundt 20 faste kunder. De fleste av dem bruker vi fem til åtte timer i uka på, men spennet går fra én time per måned til to dager per uke, sier Nina Berge-Eriksen og Elisabeth Johansen Birkeland.

Det var i fjor at de to kollegene og venninnene mistet jobbene sine hos MHWirth, snudde seg rundt og etablerte Kontordamene AS. Nå er de så samstemte at Fædrelandsvennen bare må gi opp å notere hvem av dem som sier hva.

 

Ordner det meste

Bak det politisk ukorrekte navnet Kontordamene skjuler det seg en servicebedrift som fakturerer, dokumenterer, håndterer banktransaksjoner, klargjør bilag for regnskapsføring og utfører diverse andre, administrative tjenester for kunder.

– Håndverks- og produksjonsbedrifter har det blitt mest av til nå, men ikke bare det. De holder forresten til fra Åna Sira til New York; med nettløsninger betyr ikke geografi mye. Vår egen markedsføring skjer mest via nettverk og Facebook, men vi skulle gjerne vært bedre til å selge, sukker duoen.

– Tar dere ut lønn?

– Vi begynte med det i juni, ja. Da vi startet opp, satte vi fingeren i været og synset oss fram til et budsjett. Og faktisk holder vi det temmelig nøyaktig. Det er nesten litt magisk, og det kan nok bli et overskudd i år, antydes det.

 

Parkeringsplasser på Vige

Gründerduoen har funnet seg husvære på Vige i Kristiansand, i et nyrenovert bygg som huser flere småbedrifter og har mange gratis parkeringsplasser utenfor.

– Faktisk er vi kommet dithen at vi tenker på å utvide. Vi har klar en ekstra kontorpult. Dessuten pønsker vi på å etablere tettere kontakt med et regnskapsfirma, røper de to.

Elisabeth Johansen Birkeland (t.v.) og Nina Berge-Eriksen ble lei av å gå ledige etter å ha mistet jobbene sine i MHWirth. Nå har de startet Kontordamene AS, som tilbyr håndverksbedrifter å holde orden på sysakene.

FOTO: Reinertsen, Rune Øidne

 

Damene som ble Kontordamene

Navnet kan virke politisk ukorrekt i 2016. Men de er bevisste på hva de ønsker med det, de to gründerne bak Kontordamene AS.

RUNE ØIDNE REINERTSEN

Oppdatert: 29.okt.2016 13:28

Publisert: 29.okt.2016 13:28

abonnent

 

KRISTIANSAND: Hvor blir de av, de flere tusen som har mistet jobbene sine hos NOV og andre Node-bedrifter? Arbeidsledigheten på Agder har steget langt mindre enn «alle» trodde den skulle gjøre.

Fædrelandsvennen har snakket med fem mennesker som ble rammet av nedbemanning, men som har funnet seg nytt arbeid. I tillegg har vi snakket med UiA-professor Trond Randøy.

Først ut er Nina Berge-Eriksen og Elisabeth Johansen Birkeland - selveste Kontordamene.

 

Ikke svulstige-kontordamer

- Det er mange svulstige titler i oljebransjen. Vi ønsker å signalisere at vi tilbyr tradisjonelle tjenester, samtidig som vi er moderne, sier de to til Fædrelandsvennen, som har invitert dem på konditori.

På tidligsommeren gikk de to 43-åringene ut av døra hos MHWirth for siste gang, etter henholdsvis åtte og 11 år i bedriften. De var rammet av en av de mange nedbemanningsrundene.

 

Den siste tiden som MHWirth-ansatte hadde de gått på jobbsøkerkurs, og satte straks i gang med å praktisere lærdommen.

Uten suksess.

 

Søkte på samme jobb

– Så søkte vi begge på samme kontorjobb i et byggmesterfirma. Før avslaget kom, hadde vi snakket om hva som ville skje hvis én av oss fikk tilslaget, og det var omtrent da ideen dukket opp om å starte Kontordamene AS, forteller de to eks-kollegene, som også er gode venninner.

I annonsen fra byggmesterfirmaet hadde de merket seg oppgaver som å holde orden, sørge for struktur, hente og åpne post, kundekontakt, få ut fakturaer og sørge for god dokumentasjon. Grunnleggende oppgaver, om de nå er digitalisert eller ikke.

– Tanken måtte modnes litt, men etter hvert bestemte vi oss for å gå i gang. Vi har kommet inn under Navs ordning for «dagpenger under etablering» på totalt fem måneder, hvorav vi har tre måneder igjen. Så nå dreier mye seg om å bruke nettverk - også som sparringspartnere - og markedsføre oss via Facebook og andre kanaler. Foreløpig har vi ikke lov til å tjene penger, beretter de to gründerne.

 

Vil ha eget sted

– Tenker dere å dra ut til kundene?

– Om de ønsker det, ja. Men like gjerne ser vi for oss å etablere oss på et sted hvor håndverkerne kan komme innom med papirene sine, et samlingspunkt. Da skal de få kaffe også, lokker Nina med.

– Og kake på fredager, garanterer Elisabeth.

– Hva med it-systemer?

– Vi har lang erfaring i å sette oss inn i nye systemer. Ønsker kundene at vi skal bruke deres systemer, gjør vi det. Men mye av vårt arbeid så langt har dreid seg om å etablere egne systemer og egen hjemmeside. Der har vi fått god hjelp av mennene våre, forteller begge.

 

Bred bakgrunn

– Hva gjorde dere hos MHWirth?

– Jeg begynte som sekretær, ble gruppeleder i utstyrsavdelingen og endte deretter opp som «delivery manager» i den samme avdelingen, svarer Elisabeth.

– Jeg begynte også som sekretær og ble etter hvert avdelingsleder i planavdelingen, med personalansvar. I mange år var jeg også koordinator på verkstedet på MH, forteller Nina.

– Var det et fint sted å jobbe i de gode årene?

– Vi hadde neppe fått anledning til en så faglig spennende reise et annet sted. Vi er oppriktig takknemlig for mulighetene og lærdommen vi fikk i MHWirth, repliseres det samstemt.

 

Fakta: Utdrag fra Navs ledighetstall, offentliggjort fredag:

UiA-professor: - Ikke overrasket

At mennesker som mister jobbene sine i Node-bedrifter finner seg andre ting å gjøre, slik som Nina Berge-Eriksen og Elisabeth Johansen Birkeland, overrasker ikke UiA-professor Trond Randøy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UiA-professor Trond Randøy er ikke overrasket over at mennesker som har mistet jobbene sine i Node-bedrifter, finner seg andre ting å gjøre.

Kollstad, Reidar (arkiv)

 

- Mange blir overrasket over alle mulighetene som viser seg å finnes i tider som disse. Men forskning bekrefter faktisk at det er normaltilfellet. Se bare på hvor mye som grodde fram da Ericsson la ned i Grimstad, sier Trond Randøy.

Han er professor ved Institutt for strategi og ledelse ved Handelshøyskolen ved UiA og er blitt utfordret av Fædrelandsvennen til å kommentere det faktum at arbeidsledigheten på Agder har steget langt mindre enn «alle» ventet da Node-bedriftenes nedbemanningsrunder tok til for snaue to år siden.

 

Økt dynamikk

Slik uttrykker Randøy seg:

– Flere forhold virker inn. Ett er at «outsourcing» av oppgaver er blitt vanligere og mer akseptert de senere årene. Det baner veien for gründerbedrifter som Kontordamene AS. Det bekrefter også at dynamikken i næringslivet har tiltatt. Så er det jo slik at NOV og de andre, store Node-bedriftene var gode, attraktive arbeidsplasser. De er høyprofesjonelle og opererer internasjonalt - med suksess, så lenge markedet var der. Det gir grunnlag for verdifull læring og verdifulle kunnskaper som mindre bedrifter også kan trekke nytte av nå. En annen side av det å være en attraktiv arbeidsplass, er at NOV og de andre har kunnet plukke gode folk; folk som har evnen til å skape business, ofte uavhengig av utdanningsbakgrunn.

 

Professoren oppsummerer:

– Det vi ser, er som sagt i tråd med forskning. Folk finner nye muligheter.

Åpningstider:

 

Mandag - Fredag 08:00 - 16:00

Eller etter behov

Kontakt oss:

 

Vigeveien 15 A, 4633 Kristiansand S

Tlf: 40401014 / 40401015

Email: post@kontordamene.no

Følg oss:

Copyright © All Rights Reserved